Mamy 8426 aktualnych szkoleń oraz 5280 firm szkoleniowych. Dziś dodano 0 szkoleń.

Szkolenie: Manager Gastronomii

Kategoria: SZKOLENIA ZAWODOWE I TECHNICZNE / Turystyka

Szkolenie otwarte

Najedź kursorem na daną ikonkę aby dowiedzieć się więcej

Osoba kontaktowa:
Anna Górnicka
tel.: 22 674 56 02
email: szkolenia@ceib.com.pl

  • Poleć znajomemu
  • Zadaj pytanie


Tytuł: Manager Gastronomii
Kategoria: SZKOLENIA ZAWODOWE I TECHNICZNE / Turystyka
Metodyka: Ćwiczenia
Poziom zaawansowania : początkujący
Wielkość grupy: 12
Program: Dzień 1 – HACCP – 8 h

Zagadnienia:

1. Wprowadzenie do tematyki bezpieczeństwa żywności, Definicje i terminologia

2. Wymagania prawne w kontekście HACCP – omówienie

a) ustawodawstwo europejskie – dyrektywy EU – Codex Alimentarius

b) ustawodawstwo polskie

3.System zarządzania bezpieczeństwem żywności – wymagania wobec organizacji należących do łańcucha żywnościowego – omówienie normy ISO 22000



Dzień 2 – HACCP – 8 h

Zagadnienia:

1. Wymagania dla GMP i GHP – 10 zasad ( warsztaty )

2. Dokumentacja GMP i GHP

3. 12 etapów projektowania i wdrażania systemu HACCP ( warsztaty )



Dzień 3 – HACCP – 8 h

Zagadnienia:

1. Omówienie dokumentacji systemu HACCP

2. Kontrola wewnętrzna systemu HACCP

3. Inspekcja Sanitarna a system HACCP, praktyczne zastosowania systemu



Dzień 4 – Manager Gastronomii – Sprawy Pracownicze – 8 h

1. Elementy prawa pracy

2. formalności związane z zatrudnianiem pracowników

3. rodzaje umów o pracę

4. obowiązki pracownika i pracodawcy

5. zasady udzielania urlopów

6. szkolenia i awanse. Wynagrodzenie, premie i podwyżki

7. zasady BHP



Dzień 5 – Manager Gastronomii – Umiejętności Przywódcze – 8 h

1. Zarządzanie Zespołem – style zarządzania

- zarządzanie poprzez cele

- motywacja pracowników

- coaching

- informacja zwrotna

- Nagany i Pochwały

- rozwiązywanie problemów pracowniczych

Ćwiczenia, warsztaty



Dzień 6 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Kosztami – 8 h

1. Charakterystyka rynku gastronomicznego

2. Charakterystyka produktu

3. Struktura kosztów

4. zarządzanie kosztami w cyklu operacyjnym

5. Rachunek zysków i strat

6. różnice w kosztach sprzedaży

7. kategorie kosztów



Dzień 7 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Kosztami cd – 8 h

1. próg rentowności

2. ustalanie cen

3. analiza – popytu i zyskowności pozycji menu, rezultatów finansowych i operacyjnych

4. Inwentaryzacja

5. Raport statystyczny zużycia surowców



Dzień 8 – Manager Gastronomii – Zarządzanie czasem – 8 h

1. Zarządzanie poprzez cele

2. waga planowania

3. ustalanie priorytetów

4. praca efektywna a efektowna



Dzień 9 – Manager Gastronomii – Zarządzanie czasem – 8 h

1. sporządzanie grafików – zasady i ćwiczenia

2. kontrola kosztów pracy

3. delegowanie zadań



Dzień 10 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Restauracją – działania operacyjne – 8 h

1. Funkcjonalność zakładu gastronomicznego.

2. Wyposażenie restauracji.

3. Koncesja i sprzedaż alkoholu.

4. Zawieranie umów z dostawcami.

5. Organizowanie przyjęć bankietowych.

6. Elementy promocji i reklamy.

Szkolenie można skrócić. Program dopasowujemy do potrzeb klienta oraz doświadczenia i umiejętności uczestników.
 

Poleć szkolenie znajomemu