Szkolenie: Manager Gastronomii
Kategoria: SZKOLENIA ZAWODOWE I TECHNICZNE / Turystyka
Szkolenie otwarte
Najedź kursorem na daną ikonkę aby dowiedzieć się więcej
Osoba kontaktowa:
Anna Górnicka
tel.: 22 674 56 02
email: szkolenia@ceib.com.pl
Tytuł: | Manager Gastronomii |
---|---|
Kategoria: | SZKOLENIA ZAWODOWE I TECHNICZNE / Turystyka |
Metodyka: | Ćwiczenia |
Poziom zaawansowania : | początkujący |
Wielkość grupy: | 12 |
Program: | Dzień 1 – HACCP – 8 h Zagadnienia: 1. Wprowadzenie do tematyki bezpieczeństwa żywności, Definicje i terminologia 2. Wymagania prawne w kontekście HACCP – omówienie a) ustawodawstwo europejskie – dyrektywy EU – Codex Alimentarius b) ustawodawstwo polskie 3.System zarządzania bezpieczeństwem żywności – wymagania wobec organizacji należących do łańcucha żywnościowego – omówienie normy ISO 22000 Dzień 2 – HACCP – 8 h Zagadnienia: 1. Wymagania dla GMP i GHP – 10 zasad ( warsztaty ) 2. Dokumentacja GMP i GHP 3. 12 etapów projektowania i wdrażania systemu HACCP ( warsztaty ) Dzień 3 – HACCP – 8 h Zagadnienia: 1. Omówienie dokumentacji systemu HACCP 2. Kontrola wewnętrzna systemu HACCP 3. Inspekcja Sanitarna a system HACCP, praktyczne zastosowania systemu Dzień 4 – Manager Gastronomii – Sprawy Pracownicze – 8 h 1. Elementy prawa pracy 2. formalności związane z zatrudnianiem pracowników 3. rodzaje umów o pracę 4. obowiązki pracownika i pracodawcy 5. zasady udzielania urlopów 6. szkolenia i awanse. Wynagrodzenie, premie i podwyżki 7. zasady BHP Dzień 5 – Manager Gastronomii – Umiejętności Przywódcze – 8 h 1. Zarządzanie Zespołem – style zarządzania - zarządzanie poprzez cele - motywacja pracowników - coaching - informacja zwrotna - Nagany i Pochwały - rozwiązywanie problemów pracowniczych Ćwiczenia, warsztaty Dzień 6 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Kosztami – 8 h 1. Charakterystyka rynku gastronomicznego 2. Charakterystyka produktu 3. Struktura kosztów 4. zarządzanie kosztami w cyklu operacyjnym 5. Rachunek zysków i strat 6. różnice w kosztach sprzedaży 7. kategorie kosztów Dzień 7 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Kosztami cd – 8 h 1. próg rentowności 2. ustalanie cen 3. analiza – popytu i zyskowności pozycji menu, rezultatów finansowych i operacyjnych 4. Inwentaryzacja 5. Raport statystyczny zużycia surowców Dzień 8 – Manager Gastronomii – Zarządzanie czasem – 8 h 1. Zarządzanie poprzez cele 2. waga planowania 3. ustalanie priorytetów 4. praca efektywna a efektowna Dzień 9 – Manager Gastronomii – Zarządzanie czasem – 8 h 1. sporządzanie grafików – zasady i ćwiczenia 2. kontrola kosztów pracy 3. delegowanie zadań Dzień 10 – Manager Gastronomii – Zarządzanie Restauracją – działania operacyjne – 8 h 1. Funkcjonalność zakładu gastronomicznego. 2. Wyposażenie restauracji. 3. Koncesja i sprzedaż alkoholu. 4. Zawieranie umów z dostawcami. 5. Organizowanie przyjęć bankietowych. 6. Elementy promocji i reklamy. Szkolenie można skrócić. Program dopasowujemy do potrzeb klienta oraz doświadczenia i umiejętności uczestników. |
Poleć szkolenie znajomemu