Mamy 9781 aktualnych szkoleń oraz 5245 firm szkoleniowych. Dziś dodano 33 szkoleń.

Szkolenie: Kelner - profesjonalista

Kategoria: KURSY / Inne

Szkolenie otwarte

Najedź kursorem na daną ikonkę aby dowiedzieć się więcej

Osoba kontaktowa:
Sebastian Hikala-Dobrzański
tel.: 507670455
email: kontakt@4gastro.eu

  • Poleć znajomemu
  • Zadaj pytanie


Tytuł: Szkolenie doskonalące dla Kelnerów
Kategoria: KURSY / Inne
Metodyka: Case studies
Ćwiczenia
Wykłady
Poziom zaawansowania : średnio zaawansowany
Trenerzy: Sebastian Hikał-Dobrzański
Program: Zawód Kelner
Charakterystyka zawodu
• Pozytywne cechy kelnera
• Negatywne postawy kelnera
• Praca z gościem
Kelner czy „Podawacz” – różnice jakościowe obsługi gości.
Budowa karty menu, budowa karty win, budowa karty deserów i koktajli
Przygotowanie sali do obsługi gości
Współpraca poszczególnych działów
Zasady i standardy obsługi gości (Ćwiczenia Praktyczne)
Standardy obsługi gości (Ćwiczenia Praktyczne)
Standardy TQM w gastronomii (Ćwiczenia Praktyczne)
Zastosowanie up-selling i cross-selling w codziennej sprzedaży kelnerów. (Ćwiczenia Praktyczne)
Techniki prowadzenia konwersacji z gośćmi restauracji. (Ćwiczenia Praktyczne)
Jak skutecznie sprzedawać wina oraz koktajle alkoholowe. (Ćwiczenia Praktyczne)
ABC Sommeliera
• Co to jest wino?
• Historia i kultura wina
• Klasyfikacja i typologia win
• Rodzaje najpopularniejszych szczepów winogron
• Przechowywanie wina
• Dobór win do potraw
• Dobór kieliszków do wina
• Serwowanie wina (Ćwiczenia Praktyczne)
• Serwowanie wina/ wina musującego/ dekantacja (Ćwiczenia Praktyczne)
• Degustacja sommelierska (Ćwiczenia Praktyczne)
Świadczenia dodatkowe: Serwis kawowy oraz lunch zapewnia zamawiający
 

Poleć szkolenie znajomemu